Waarom wij doneren aan de Plastic Soup Foundation

Jaarlijks belandt zo'n 5 miljoen ton plastic in onze oceanen en zee├źn en dat is een groot probleem voor het ecosysteem. Schildpadden, walvissen en vogels zien het plastic voor voedsel aan met uiteindelijk de dood als gevolg. Dit geldt niet alleen voor de dieren. Plastic afval wordt microplastic. Microplastics worden direct en indirect geconsumeerd door de dieren. Deze plastics komen in de voedselketen terecht en waaronder die van de mens.
Met alle gevolgen van dien.

Het plastic afval bestaat voornamelijk uit flesjes, bekers, rietjes en tasjes. Laatstgenoemde, daar willen wij wat aan doen. Wij willen plastic tassen uit het straatbeeld bannen door jou prachtige shoppers te bieden van gerecycled katoen. Een tas waar je trots op bent en waar je blij van wordt. Hierdoor heb jij geen plastic tas meer nodig en koop je die niet meer in de winkel. Plastic tassen die uiteindelijk in de oceaan terecht hadden kunnen komen.

Maar daar stopt het niet voor ons. We hebben besloten om 25% van de opbrengst van NoMorePlastic te doneren aan de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie zet zich al sinds 2011 in voor het steeds groter wordende plastic probleem, beter bekend als de plastic soep.

De Plastic Soup Foundation werkt volgens deze aanpak:

  • Aandacht genereren voor het probleem via campagnes, nieuwsbrieven en social media;
  • Ontwikkelen van materialen over het probleem ten behoeve van educatie;
  • Stimuleren van oplossingen die het probleem aanpakken bij de bron.


Wij dragen graag bij aan deze prachtige organisatie en hopen zo ons steentje bij te dragen aan een mooiere en vooral schonere wereld. Een wereld waarin we niet geconfronteerd worden met de verschrikkelijke foto's hieronder.

Voor meer informatie over de missie en visie van de Plastic Soup Foundation klik je hier.
De newsroom van de Plastic Soup Foundation staat boordevol met artikelen over de plastic problematiek en is absoluut de moeite waard om eens in de grasduinen!

Plastic Soep